Idag arbetar allt fler människor stillasittande, ofta framför en skärm. Detta är dessvärre inte någon position som är bra för kroppen, vi människor är menade att röra på oss och använda kroppen större delen av dagen. Att sitta ner, även om du har en bra sittande position, kommer tyvärr att medföra problem i rörelsemaskinen genom åren. Nackspärr, ryggont och värkande leder i axlarna är bara några problem som kan uppstå. Det går såklart att motverka problemen med hjälp av massage. Massage är något som använts under hundratals, ja kanske tusentals år och som har otroligt många fördelar. Bland annat kan erfarna massörer och massöser lösa upp muskelknutor som smärtar, eller hjälpa oss att slappna av.

Hitta tid för din massage

Det är dock inte alltid man hinner springa iväg till salongen för en timmes massage. På grund av jobb, skola, barn och fritid kanske man prioriterar sin tid på andra sätt. Men tack vare hembesöksmassage kan du enkelt beställa en tid som passar dig perfekt, exempelvis en kortare massage på morgonen innan du springer till jobbet. Hembesök bokas hos massagesalonger. Ofta kan du boka in en tid via hemsidan och sedan vänta in besöket.

Bra egenskaper

Massage är verkligen en dunderkur mot en rad olika problem. Visste du att massage kan stärka immunförsvaret? Genom massage ökar nämligen kroppens produktion av vita blodkroppar, även kallat kroppens soldater som försvarar dig mot virus och sjukdomar. Under massagen stimuleras även blodcirkulationen som går igång och pumpar runt mer syre i kroppen. Om du fått en idrottsskada eller liknande kan hembesök massage även hjälpa dig snabba på läkningsprocessen. Hur då? Jo, genom den ökade syretransporten som går till musklerna skyndar läkningen på.

Massage mot huvudvärk

För dig som lider av spänningshuvudvärk kan orsaken egentligen sitta i axlar och nacke. Och orsaken till nacksmärta hör ofta ihop med stress och eller oro. Med massage får du hjälp att mjuka upp dina spända muskler, något som kan släppa värken i både nacke, axlar och huvud. Ibland kan det krävas flera behandlingar för att mjuka upp spänningar runt hals, nacke och axlar. Dessa spänningar kan sitta väldigt djupt och i små muskler.

Avatar photo
Senaste inläggen av Henning Söderberg (se alla)