Skor från Dr Martens

Det kan vara värt att investera i ett par riktigt bra skor, som är bekväma, snygga, fotriktiga och som dessutom håller i en lång tid framöver. Dessutom så får de också gärna passa bra till många olika tillfällen och sorters situationer. Ett exempel på sådana skor är från märket Dr Martens. Även om man själv aldrig har ägt ett par Dr Martens så har man nästan garanterat sett dem i en butik eller på internet, eller så har man en eller flera bekanta som har ägt ett par. Eftersom att märket Dr Martens har funnits ett bra tag så kan man då och då också se ett par skor från märket i second hand butiker eller på andrahands-marknader på internet som till exempel Blocket eller Tradera.

Typ av sko

När man tänker på en Dr Martens sko så tänker många nog ofta på ett par rejäla kängor, nästan alltid gjorda av läder. Förr så var det en typ en sko som var som vanligast inom punk-kulturen, tillsammans med mörka, vanliga svarta, kläder gjorda av skinn, läder och andra snarlika material. Men med tiden så har Dr Martens spritt sig till många olika sorters människor, med olika klädstilar. Nu finns det ett brett sortiment av modeller som passar till olika väder och tillfällen och som attraherar många olika typer av kunder. Många har numera minst ett par Dr Martens hemma i sin garderob.

Veganskt läder

För de som av ett eller annat skäl inte vill köpa eller använda läder från djur, så har Dr Martens länge inte varit ett alternativ eftersom de varit tillverkade av just läder och skinn. Till många djurälskares glädje är detta inte längre fallet. Dr Martens är nämligen blivit ett av företagen som ligger i framkant när det kommer till att producera läderskor med så kallat veganskt läder. Dessa modeller ser exakt likadana ut som originalmodellerna, det vill säga Dr Martens tillverkade av riktigt läder, och håller precis samma höga kvalitet. De är tåliga, håller länge och fungerar till många olika väder och tillfällen dem med. Mängden modeller som är tillverkade av det veganska lädret ökar hela tiden, och nu finns det veganska sandaler, kängor, lågskor och med olika tjocklek på sulorna.

Avatar photo
Senaste inläggen av Anna-Lisa Hermansson (se alla)