ViktMånga av våra vanor påverkar om vi går ner i vikt eller inte, och vissa kan vara svårare att ändra än andra. Men att gå ner i vikt behöver inte vara svårt. Här tipsar vi om några enkla förändringar du kan göra. Du kan också läsa dig till info om kost via sidor som lyxweekend.nu.

  • Välj nyttiga snacks: Om kroppen säger att den behöver energi bör du lyssna på den. Men välj frukt istället för godis när du blir sugen på något sött.
  • Fokusera på maten när du äter: Ät gärna tillsammans med andra, under samtal. Men titta inte på TV eller sitt framför datorn när du äter. Då finns det en risk att du inte märker när du är mätt.
  • Små steg framåt: Du behöver inte ändra hela din kost på en gång. Börja med att byta ut lite i taget, så känns et enklare att gå ner i vikt och det är mindre risk att du ger upp.
  • Ta med lunchlåda: På så vis har du koll på exakt vad du äter. Restaurangmat innehåller ofta onödigt mycket socker och fett, som gör det svårt att gå ner i vikt. Dessutom är det billigare!
  • Planera dina måltider: Se till att inte gå och var hungrig, då är det risk att du blir sugen på att äta sötsaker. Om du vet att du har en lång dag framför dig, så se till att ha nötter eller något annat nyttigt snacks till hands.
  • Ät bara när du är hungrig: Detta gäller även nyttiga snacks så som nötter. De är bra när man är hungrig, men sluta äta när du känner dig mätt.
  • Energi in, energi ut: Egentligen är det inte svårare än så, och det finns inga genvägar. Om du vill gå ner i vikt måste du göra av med mer energi än du stoppar i dig. Tricket är att hitta sätt att göra av med energi i vardagen. Ta trapporna, gå eller cykla till jobbet, ta en promenad på lunchen. I det långa loppet innebär dessa små vanor en stor förändring, och du kommer att märka att du kan gå ner i vikt utan att tänka så mycket på olika dieter.

Tänk på att alla förändringar inte behöver vara för alla. Testa dig fram och se vad som funkar för att just du ska kunna gå ner i vikt.

Avatar photo
Senaste inläggen av Ole Persson (se alla)