En waisttrainer, eller midjetränare, är ett korsettliknande plagg som används för att ge en smalare midja. Givetvis minskar inte midjemåttet automatiskt bara för att man bär en sådan utan det krävs såklart också att man lever hälsosamt. Nedan kan du läsa mer om plagget, hur det används och några saker som kan vara bra att tänka på vid just användning.

Waisttrainer i kombination med kost och motion

Så kallade waisttrainers har varit populära dom senaste åren och sägs kunna ge den timglasform som många önskar sig. Under tiden man har sin midjetränare på sig är det inte konstigt att kroppen ändrar form eftersom plagget, som tidigare nämnt, liknar en korsett. Den håller in och formar, ger bättre hållning tack vare skenor och ger en ny, tillfällig form på kroppen. Det sägs dock också att en waisttrainer med tiden och i kombination med bra kost och regelbunden motion kan komma att forma midjan precis sådär som många vill ha den. Många har en insida av latexmaterial, vilket sägs kunna hjälpa till att få bort lagrade gifter från det aktuella området. Så även om plagget ger en tillfällig form sägs den alltså kunna hjälpa till att forma midjan även permanent men man behöver antagligen testa själv för att veta säkert om det fungerar för en själv eller inte.

Så används en waisttrainer

En waisttrainer knäpps vanligen ihop med hyskor och på dom flesta modeller finns flera lägen att välja mellan. Taken är att man börjar längst ut och spänner åt hårdare ju längre tiden går. Man ska dock tänka på att midjetränaren ska sitta bekvämt trots att den kommer att sitta åt ganska hårt och man rekommenderas också att öka användningen succesivt. När man sedan känner sig bekväm i sin waisttrainer kan man bära den hela dagarna oavsett om man arbetar, promenerar, lagar mat eller styrketränar.

Tillhör man en av dom som vill träna i sin waisttrainer är det för det första bra att välja en modell avsedd för det, och för det andra bra att använda ett linne under som skyddar midjetränaren från svett. Man ska nämligen undvika att tvätta den eftersom den kan tappa formen. Skötselråden lyder enligt följande:

  • Häng ut och vädra efter användning eller vid behov
  • Undvik att vika, eftersom skenorna kan skadas
Avatar photo
Senaste inläggen av Malin Åström (se alla)