Har du gjort yogapositioner såsom nedåtgående hunden idag? I sådana fall känner du dig säkerligen redan mer avslappnad än tidigare. För du kan nämligen må bättre och stärka din hälsa genom att yoga på regelbunden basis. Därför har den bästa yogan i Stockholm många hälsofördelar för dig som utövare.

De fördelar som yogan för med sig för din hälsa är såväl fysiska som psykologiska. Dessutom gynnas människor i alla åldrar av att utföra de olika yogapositionerna. Det finns dock många olika yogaformer att välja mellan och både nybörjare och mer erfarna utövare kan gynnas av att yoga i grupp. Nedan berättar vi mer om de olika hälsofördelar som yogan för med sig!

Så kan den bästa yogan i Stockholm stärka din hälsa

När du har hittat den bästa yogan i Stockholm för just dig är det bara att köra på! Yoga är nämligen ett utmärkt sätt för alla att stärka sin hälsa. Utövandet har bland annat fördelarna att den:

  • Ger dig mer styrka, balans och flexibilitet. Yogaformer med långsamma rörelser och andningsövningar med djupandning värmer upp dina muskler och får blodet att flöda till dina muskler och organ. När du håller en position kan du dessutom bygga styrka.
  • Bidrar till att lindra ryggsmärta. Yoga är ett bra sätt att stretcha och öka rörligheten samt lindra ryggvärk. Detta hos personer som har smärta i ländryggen. Faktum är att många läkare och arbetsterapeuter ser yoga som ett sätt att lindra värken vid kronisk ländryggssmärta.
  • Kan lindra symtomen vid artrit. Lugn och försiktig yoga har visat sig kunna lindra vissa symtom vid artrit (ledinflammation). Vi syftar då främst på den värk som uppstår på grund av ömma och svullna leder.
  • Förbättrar hjärthälsan. Genom att regelbundet utöva yoga kan du minska din stress och den inflammation som finns i kroppen. Detta kan i sin tur leda till att din hjärthälsa förbättras. Även andra faktorer som påverkar hjärthälsan kan kommas åt genom yoga, såsom övervikt och högt blodtryck.
  • Får dig att slappna av och förbättrar din sömn. Den bästa yogan i Stockholm kan dessutominte bara få dig att slappna av utan även förbättra din sömnkvalitet.
Senaste inläggen av webmaster (se alla)